HarmonyHome.se-Smarriga recept & det vackra Toscana porslinet

Svampsoppa inför festen!

En god svampsoppa som är perfekt att servera så här inför Alla Helgona. Dom halvfrusna barnen springer ju runt till husen och förväntar sig godis i överflöd. Då kan det var mysigt att tända brasan och att hälla upp en varm soppa som värmer de små liven. Soppan är även trevlig att servera till sina gäster. Passar även män i och med att det finns lite bacon dekorativt på toppen. Det gillar dom, pricken över iet.

Antal portioner: 4

Ingridienser:

En liter färsk svamp, 2 finhackade scharlotten lökar, 3/4 msk smör, 3/4 msk mjöl, 1-2 dl grönsaksbuljong, 2 dl creme fraiche, 1 msk tomatpuré, 140 gram bacon, Salt och malen vitpeppar.

Duka upp med det vackra Toscana porslinet inför JUL & NYÅR!

TOSCANA PORSLINET finner du hos HarmonyHome.se

Här kommer en härlig nyårsmeny för hela familjen.Klicka även på länken Härliga Julstämning,där finns mycket gott!!!

Glascylindrar som finns i HarmonyHomes nätbutik och även dom underbara kransarna.

MENY

FÖRDRINK!

Trevlig fördrink till de vuxna:

Kir Royal

1 glas ca 1dl, 2 cl svart vinbärslikör, ca 8cl champagne

BÅL TILL BARNEN, men denna smoothie är lika god att spetsa till med lite alkohol! Is är inte fel…

SMOOTHIE: 2 1/2 dl Apelsin juice drickfärdig, 1 msk flytande honung, 1 liten bit ingefära riven, 350gram honungsmelon

Bjud på nybakade scones med parmesan oliver och persilja

6-8 bitar

2 ägg, 2 msk olivolja, 1 dl matlagnings yoghurt, 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 krm salt, 50gram färsk parmesan finriven, 2 dl gröna oliver, 2 msk persilja

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ägg olivolja och yoghurt

2. Blanda siktat vetemjöl med bakpulver salt och parmesan. Vänd ner det i ägg och yoghurt blandningen och blanda väl. Bland i oliverna och persiljan.

3. Ta upp degen på en plåt med bakplåtspapper och forma den med mjölade händer till en rund kaka. 30 cm i diameter. Skåra den korsvis med en mjölad kniv till 6-8 delar. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda ytterligare i 10-15 minuter,eller tills brödet är klart,känn med provsticka.låt svalna något på ett galler under bakduk.

Jag formade dom själv runda det gick också bra.

PÅ TAL OM RUNDA BOLLAR ,MISSA INTE OSTBOLLARNA!

100 g smulad fetaost,100 g philadelphiaost, 1 dl finriven parmesanost, rivet skal av 1/2 citron

TILL GARNERING ATT RULLA DOM I EFTER ATT DU MIXAT ALLT

Svarta sesamfrön eller hackade pistage nötter som är min favorit.

SKÄR BRÖDET I SMÅ BITAR SÅ KAN GÄSTERNA DOPPA BRÖDET I DENNA GODA RÖRA!GÅR BRA TILL KÖTT OM MAN NU VILL TESTA DET NÅGON ANNAN DAG…

SÅSEN ATT DOPPA BRÖDET I

RÖD PAPRIKADIPP:

2 röda spets paprikor,2 tomater,1/2-1tsk spiskummin,1/2 dl olivolja,1 tsk balsamvinäger,1 spansk chillipeppar,1 msk hackad persilja,1 klyfta vitlök,salt,peppar.Grilla paprikan och chilin sen mixar du allt! Man behöver inte mixa den så mycket som jag har gjort på bilden.Lagom är nog bäst!!!

FÖRRÄTT: LAXBAKELSEN HÄR OVAN MED AVOKADO OCH ÄPPLE MUMS!

För 6 personer

100 g + 300 g kallrökt lax i skivor, 2 avocado, 4 msk creme fraiche, rivet skal av 1/2 lime och 1 msk färsk pressad juice, 1 liten rödlök, 1/2 äpple, 1-2 krm cayenne peppar, olivolja, salt och svart peppar

Sallad

1 påse späda salladsskott, 1/2 dl pinje nötter, 1/2 ask sallads ärtor, 1 1/2 msk vit balsam vinäger, 2 tsk flytande honung

Gör så här,

1.Dela kärna ur och gröp ut köttet ur avocadon. mosa avocadon och blanda med creme fraiche, limeskal och lime juice i en bunke.

2. Skala och finhacka löken, kärna ur och finhacka äpplet. Finhacka 100 g kallrökt lax.

3. Blanda lök äpple och lax med avocado röran, krydda med cayenne peppar och 2 krm salt.

4 Lägg ut resten av laxskivorna lite omlott på två bitar plastfolie. Lägg ut avocadokrämen som en sträng i mitten på varje laxbotten. Rulla ihop varje till en rulle med hjälp av plastfolien. Tvinna ihop sidorna som en smällkaramell. Rullen skall bli hård och tät. Lägg rullarna minst 2 timmar i frysen.

5. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna under omrörning. Skär sallads ärtorna i strimlor på längden.

6. Blanda 3 msk olja, vinäger och honung till en dressing. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

7. Vid servering. Ta fram de frysta rullarna 1-3 timmar före servering. Ta bort plastfolien och skär varje rulle i 6 skivor.

8. Fördela sallad och sallads ärtor och lägg på lax bitarna ringla över dressingen och toppa med pinje nötterna.

Missa inte att servera denna ljuvliga förrätt! Man skär naturligtvis upp laxen efter tycke och smak

KÖKSINREDNING SOM NI HITTAR PÅ HÄR!

PÅ HARMONYHOME FINNER NI DESSA VACKRA LYKTOR OCH KRUKOR ATT DEKORERA MED PÅ NYÅRSBORDET!

HUVUDMENY DEN PERFEKTA MARINADEN TILL EXEMPELVIS ENTRECOTE ELLER PLANKSTEK

Recept Marinad:

2 Vitlöksklyftor hackade, 3 kvistar rosmarin finhackade, 1 röd chili hackad, 3 kvistar timjan, 1 msk honung, 0,5 dl rapsolja, 2 dl rött vin. Häll marinaden över köttet, placerad den kallt i kylskåp  med plastfilm över och låt marinera i 1-2 dygn och vänd köttet emellanåt.

BEARNAIS SÅS MED STJÄRN ANIS:

1 Scharlottenlök finhackad, 8 stjärnanis hela, 2 msk vitvinsvinäger,2 dl vitt vin,3 äggulor,250 g smör smält,0,5 dl kruspersilja,salt,1 krm cayennepeppar

1. Fräs lök och stjärn anis i smör i en kastrull. Slå på vitvins vinäger. Slå på vitvinsvinägern och vitt vin, reducera till 2/3 återstår.

2. Sila av reduktionen och häll tillbaka den i kastrullen, låt svalna och rör i äggulorna.

3. Sänk värmen på spisen till medelvärme. Ställ tillbaka kastrullen på spisen under ständig omrörning, tills vinägern och äggblandningen tjocknar.

4. Ta av kastrullen från spisen. Tillsätt skirat smör i en tunn stråle under kraftig omrörning.

5. Tillsätt hackad persilja, salt och cayenne peppar.

EFTERRÄTT:

SÖTA KOKOS PANNKAKOR MED FRUK OCH YOGHURT TILL DE SMÅ LIVEN!

15 Portioner

5 dl vetemjöl, 12 dl vatten, 6 ägg, 2 dl kokos flingor, 4 msk strösocker, 2 tsk vanilj socker, 1 tsk salt, 25 g smör, 800 g papaya, 6 kiwi, 6 passions frukter, 2 lime saften, ½ dl kokos rostad.

Till servering:

4 dl mat yoghurt

1. Vispa ihop mjölet med hälften av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och vispa i äggen. Blanda i kokos, socker, vanilj socker och salt.

2. Smält smör i en stekpanna, blanda det smälta smöret i smeten.

3. Stek tunna pannkakor.

4. Skala kärna ur och tärna papayan. Tärna kiwin och gröp ur passions frukterna.

5. Blanda papayan och kiwin med pressad lime.

6. Servera pannkakorna med frukterna, passionsfrukt och rostad kokos – en klick mat yoghurt är gott till!

Mixa gärna frukter på spett och garnera med kokos

UNDERBAR NYÅRS EFTERRÄTT, TIRAMISU ETT SÄKERT KORT I ALLA LÄGEN.

För 8 personer:

4 Äggulor, 3 äggvitor, 2 burkar mascarpone (a 250 g), ½ dl amaretto eller konjak (jag själv rekommenderar päronkonjak)1 dl socker, ca. 20 savoiardikex, 1 ½ dl kall espresso el. starkt bryggkaffe, kakao att pudra över.

GÖR SÅ HÄR:

1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med ex. amaretton till en slät smet.

2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.

3. Vänd ner äggvite vispet i äggsmeten med hjälp av en slicke pott.

4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresson. Lägg dem i en form ca. 25x30cm.

5. Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten eller ett dygn så att den gottar till sig ordentligt.

6. Pudra över kakao vid servering.

LYCKA TILL OCH HA DET SÅ TREVLIGT PÅ FESTEN!

HarmonyHomes egen fotokonst, klicka på länk HarmonyHome Webshop som tar er till min webshop där ni har möjlighet att beställa mina bilder.

Är du bloggare får du självklart använda våra bilder. Men glöm inte att länka till oss och nämn HarmonyHome i dina inlägg.


Leave a Reply